Sport

Sloveniens storstjärna Dean Bombac. JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Handbolls-EM 2020

Succélaget Slovenien föll i semifinal mot Spanien

Ljubomir Vranjes Slovenien har gjort succé i handbolls-EM, men i semifinalen mot Spanien tog det slutligen stopp. Spanien ledde med flera mål under stora delar av matchen, men Slovenien gjorde en fin avslutning och kom nästan ifatt. Spanien lyckades dock hålla undan och vann med 34–32.

EM-framgången innebär att Slovenien har direktkvalificerat sig till VM och att laget kommer att ställas mot bland annat Sverige och Tyskland i det kommande OS-kvalet.

På lördagen väntar också match om tredjepris mot Norge.

Igår 21:35
Svenska laget i sista matchen mot Island. LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
undefined

Klart: Tyskland väntar i OS-kvalet för Sverige

Kroatien tog sig till final i handbolls-EM efter stor dramatik i semifinalen mot Norge. Det innebär att Sverige slipper Kroatien i det kommande OS-kvalet och i stället får möta Tyskland, skriver TT.

Ytterligare två lag ska läggas till kvalgruppen. Ett av dem blir Slovenien eller Portugal, två lag som båda slog Sverige i den pågående EM-turneringen. Det andra blir Algeriet eller Angola som på söndag möts i afrikanska mästerskapens bronsmatch.

Igår 20:27
Kroatien firar. JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
undefined

Kroatien till EM-final efter jättedrama mot Norge

Det krävdes dubbla förlängningar för att skilja Norge och Kroatien åt i handbolls-EM:s första semifinal. Kroatien hade ett litet grepp om matchen i den första halvleken, men Norge jobbade sig i kapp och och låg bara ett mål efter under stora delar av matchen.

Efter att båda lagen missat straffar sent i matchen dundrade Magnus Joendal in 23–23 och tog matchen till förlängning.

Även i förlängningen blev det oerhört dramatiskt. Lagen följdes fortsatt åt och först med fem sekunder kvar kunde Zeljko Musa göra 29–28 och avgöra matchen.

– Egentligen är båda lagen vinnare. Det här är handboll när det är som allra bäst, konstaterade expertkommentatorn Claes Hellgren i TV6 sändning.

Igår 19:25
Läs mer om Handbolls-EM 2020