Sport

Rasmus Dahlin. JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
NHL 19/20

Dahlin bänkad i Buffalo: ”Han kommer att lära sig”

Den svenska supertalangen Rasmus Dahlin blev bänkad i nattens match mot Ottawa. 19-åringen spelade de första två perioderna, och noterade en assist, men fick sedan se sista perioden från bänken när hans Buffalo vann med 4–2.

Buffalotränaren Ralph Krüger tonar ner bänkningen och säger att det var en signal till de andra spelarna för att täta defensiven.

– Rasmus kommer att lära sig och växa av det här, och han kommer säkert komma över det snabbt, säger han enligt Sportsnet.

Igår 20:50
Läs mer om NHL 19/20
Örebro firar. JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
SHL 19/20

Skrällaget Örebro tillbaka i serieledning efter vinst

Höstens skrällag Örebro toppar återigen SHL efter kvällens seger hemma mot Malmö med 3–2. I torsdags tappade närkingarna ledningen till Frölunda men göteborgarna föll mot Rögle i dag.

Inför en kokande hemmaarena rivstartade Örebro när Aaron Irving dundrade in 1–0 redan efter tre minuter. Shane Harper ökade på till 2–0 bara fem minuter senare.

Malmö kom tillbaka i matchen och kvitterade i början av tredje perioden men sedan avgjorde Sakari Salminen med sitt 3–2-mål, tio minuter från slutet.

16 nov
Dick Axelsson efter matchen. PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
undefined

”Axelsson var bäst av alla – det säger mycket om Dif”

Dick Axelsson var bäst av alla Djurgårdsspelare i sin återkomst till SHL-hockeyn i kväll, skriver Sportbladets krönikör Mats Wennerholm efter förlusten mot Linköping. Den spelskickliga forwarden må vara matchotränad, men spelsinnet, blicken och kylan har han kvar. I kväll höll han på att vända matchen på egen hand, skriver Wennerholm.

”Jag är glad att Dick är tillbaka. Han behövs. SHL dräller inte direkt av profiler.”

Att Djurgården plockar in Axelsson är ett drag som andas panik, tycker Sportexpressens Magnus Nyström. Visst försökte Axelsson så gott han kunde i kväll, men han var uppenbarligen rostig.

”Det går att säga att Axelsson var en av Djurgårdens bästa spelare i den här matchen – men det säger mer om Djurgården just nu än om Axelsson”, skriver Nyström.

16 nov
Roger Melin i båset i dag. DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
undefined

Melin sågade sitt Leksand: ”Skäms över att stå här”

Leksandstränaren Roger Melin var rasande på sitt lag efter första perioden i dagens match mot HV71. Masarna fick en mardrömsstart – efter fem minuter låg man under med 0–2 och bytte ut målvakten Axel Brage. Fem minuter senare släppte man in 0–3.

– Det finns inga ord. Det här är bland det sämsta jag sett. Jag skäms fan över att stå i båset, sa Melin till C More i periodpausen.

HV71 vann till slut med 4–0.

16 nov
Läs mer om SHL 19/20